Onrust over salaris personeel rolcontainerfabrikant Hoza

Onder het personeel van rolcontainerfabrikant Hoza in Scheemda is onrust onstaan over de invoering van een nieuw loonsysteem. Medewerkers gaan er dertig procent op achteruit. Ze hebben de bonden ingeschakeld.
Volgens het nieuwe systeem worden de lonen fors verlaagd tot het minimale wat de CAO voorschrijft. Met een persoonlijke toeslag wordt dat bedrag aangevuld tot het oude loon. Voor die toeslag gelden geen CAO-verhogingen.

Truc

De vakbond spreekt van een truc, met als doel geen loonsverhoging te hoeven betalen. "Ze moeten hier vanaf blijven en mensen een fatsoenlijk loon bieden", aldus Masja Zwart van FNV. Volgens haar is er geen reden deze maatregelen door te voeren. "Het gaat goed met Hoza."
Daar komt bij dat nieuw personeel alleen nog maar het CAO-minimum krijgt. "Hierdoor krijg je meer onderling verschil op de werkvloer. Een nieuweling krijgt ongeveer 900 euro minder. Dat moet je als werkgever niet willen."
De maatregelen zijn het gevolg van een nieuw functiewaarderingssysteem. De FNV wil binnenkort in gesprek met Hoza. De directie was niet bereikbaar voor commentaar.