'Het is net een boek: Het rovershol'

Een ware jongensdroom kwam uit voor de tienjarige Sebastiaan Hasper uit Zuidlaren. Nadat hij met zijn metaaldetector in het bos een kluis met sieraden vond, mocht Sebastiaan de politie helpen met een zoektocht naar gestolen spullen: "Dat was wel echt heel cool. Het is net een boek."
Samen met twee vriendinnen vond Sebastiaan eind vorige week de sieraden. Bij een rovershol in het bos werden twee verdachten aangehouden die mogelijk betrokken waren bij inbraken in en rond Zuidlaren. Maandag werd nog een derde man
.

Droom

Sebastiaan mocht de politie helpen bij een onderzoek en kon als enige met de agenten binnen het lint. "Dat maak je niet vaak mee", zegt Sebastiaan. "Het is net een boek: 'Het rovershol', snap je, zo'n boek. Het is echt een droom van een kind om met de politie mee te werken."

Knoopje

De zoektocht met de politie heeft volgens Sebastiaan veel opgeleverd: "We hebben een sporttas gevonden met kleren. En stel, ze zouden het vinden... Hadden ze daarnaast een zwarte koffer verstopt. Die heb ik ook zelf gevonden. En een knoopje. Die mag ik houden."