Oudjaars Ploeg: Weinig spijt van aardbevingsgrap

De Doezumer Oudjaars Ploeg heeft weinig spijt van de grap die de organisatie met RTV Noord uithaalde. Dat zegt voorzitter Jorn Broersma tegen het ANP.
"We hebben onze excuses aangeboden voor het feit dat we de omroep melding hebben laten maken van de bevingen, maar veel spijt hebben we eerlijk gezegd nu ook weer niet", zegt Broersma. "Ons ging het erom aandacht te vragen voor het feit dat bevingen tot nu toe alleen nog zijn voorgekomen in Noord-Groningen. Wij zijn echter bang dat de bevingen zich uitbreiden, ook naar west-Groningen, richting Friesland. Daar wilden wij aandacht voor vragen, en we denken dat dat wel gelukt is."
Dinsdagmorgen kreeg RTV Noord meldingen over mogelijke aardbevingen uit de omgeving van Grootegast, Doezum en Kornhorn. Een beller meldde zelfs dat er scheuren in zijn huis waren ontstaan.
De omroep nam daarop contact op met het KNMI, maar daar kon men de bevingen niet bevestigen. Het bleek te gaan om een stunt van de Doezumer Oudjaars Ploeg, die inmiddels excuses heeft aangeboden aan RTV Noord.