Politie met vuurwerk bekogeld in Stad

Volgens de politie was oud en nieuw dit jaar in onze provincie met 23 aanhoudingen relatief rustig. Toch had ze haar handen vol aan uiteenlopende incidenten, waaronder veel geweld waarbij alcohol in het spel was. Zo werden in Groningen agenten met vuurwerk, flessen en stenen bekogeld.
Dat gebeurde op de Jadestraat, de Barnsteenstraat en de Zuiderweg. Niemand raakte gewond. Een duo is opgepakt voor openbare dronkenschap en vernieling. Eén persoon is aangehouden voor het gooien met een bierfles.
Bij een sporthal aan de Opwierderweg in Appingedam is een 25-jarige Delfzijlster opgepakt voor de mishandeling van een meisje. De man zou zich hebben gemengd in een onenigheid tussen een paar meiden. Hij zou het slachtoffer omver hebben geduwd en in haar gezicht hebben geschopt terwijl ze op de grond lag. Haar letsel is onbekend.
Een 19-jarige inwoner van Sappemeer is aan de Goeman Borgesiusstraat in Hoogezand aangehouden voor de bedreiging van een 48-jarige vrouw uit Hoogezand. Ook zou hij geprobeerd hebben een vuurpijl bij haar door de brievenbus aan te steken. De verdachte was onder invloed van alcohol.
Een 42-jarige automobilist uit Wildervank werd aangehouden nadat hij op het Boven Oosterdiep in Veendam in dronken toestand schade had veroorzaakt aan een verkeerszuil. Dankzij een getuige en een oliespoor kon de man gevonden worden. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie. De auto waarin hij reed, is in beslag genomen.
In een huis aan de Harm Heijeslaan in Nieuwe Pekela is een 33-jarige inwoner uit Oude Pekela aangehouden omdat hij een 53-jarige man uit Nieuwe Pekela in zijn hand zou hebben gestoken. Volgens het slachtoffer kwam de man met een mes op hem aflopen. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer gewond raakte aan zijn hand. De aanleiding voor de ruzie is onbekend.