Zware laatste dag voor werknemers Aldel

Het is een zware dag voor de werknemers van aluminiumproducent Aldel in Delfzijl. Het bedrijf, dat vlak voor oud en nieuw failliet ging, moet vrijdagavond om 23.00 uur de deuren sluiten.
Vrijdag om 11.00 en 15.00 uur zijn er twee bijeenkomsten waar het personeel wordt bijgepraat door de curator. Daarnaast zijn veel Aldel-medewerkers vrijdag aanwezig bij de demonstratie op het Molenplein in Delfzijl.
Bij de medewerkers, die vaak al decennia bij Aldel werken, heerst nog altijd ongeloof en woede over het faillissement. "Het is heel moeilijk. Ik heb veertig jaar bij het bedrijf gewerkt en dan hoor je het vlak voor oud en nieuw. Ik vind het niet normaal", zegt een van hen.
"Het is heel triest dat wij de dupe zijn van meneer Klesch en meneer Kamp, die ons de nek omdraaien en heel veel gezinnen nu in de problemen brengen", zegt een andere medewerker. "De WW kost voor de Aldel-medewerkers 20 tot 25 miljoen. Als Kamp dat bedrag op tafel had gelegd, dan hadden we in 2016 gewoon een rendabel bedrijf gehad."