Medema en Aerts DamSTERREN van het jaar

© FPS/Richard Degenhart
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam zijn vrijdagavond de jaarlijkse DamSTERREN uitgereikt. Dit jaar wonnen ondermeer amazone Fleur Medema en kunstenaar Kés Aerts de prijs die bestaat uit een kunstwerk en een oorkonde.
Fleur Medema

Westernamazone Fleur Medema (20) kreeg de prijs, omdat ze al voor de tiende keer Nederlands Kampioen is geworden in de paardensport. Samen met haar 12-jarige Quarter Horse BQ Blind Date zorgt ze al jaren voor grote successen.

Kés Aerts

Aerts verdient volgens de jury de titel, omdat de kunstenaar op een zeer enthousiaste en inspirerende manier initiatieven en creativiteit koppelt aan burgerbetrokkenheid en gemeenschapszin. Volgens de juryleden draagt hij volop bij aan de regionale en landelijke promotie van de stad Appingedam.

DamSTER

De titel DamSTER van het jaar wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, groep, bedrijf of jongere die een actieve bijdrage levert om de stad Appingedam op een positieve manier op de kaart te zetten. Belangrijke criteria hierbij zijn: leefbaarheid, stadspromotie en vernieuwing. Ook chantykoor Armstrong’s Patent en Museum Møhlmann mochten de oorkonde in ontvangst nemen.