Bij Hoogkerk komt een Van der Valk

Er zijn vergevorderde plannen voor een Van der Valk-hotel bij Hoogkerk. Het horecaconcern verwacht in 2015 met de bouw te kunnen beginnen. Begin 2016 moet het klaar zijn.
Het hotel komt vlakbij het transferium te staan, op grondgebied van de gemeente Tynaarlo. Over de invulling van de grond werd lang gesteggeld door de gemeenten Tynaarlo en Groningen. Er waren eerst kantoren gepland, maar die markt is helemaal ingestort.
Volgens de plannen krijgt het hotel 120 tot 140 kamers en komen er twaalf zalen. Er zijn zestig voltijdsbanen te vergeven, wat werk oplevert voor zo'n 150 mensen, zegt Dolf Stelpstra van DTZ/Zadelhoff. Het bedrijf is volgens Stelpstra al jaren bezig om een hotel te realiseren op die locatie.
De beide gemeenten tekenen woensdag een convenant waarin de afspraken over de invulling van de grond wordt bekrachtigd. De verwachting is dat het contract met Van der Valk binnen twee weken wordt getekend. Het nieuwe hotel wordt geëxploiteerd door de eigenaar van het Van der Valk-hotel in Drachten.