Lopend Vuur: Goed idee zo'n meer-generatie-huis

Ouderen willen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Daarnaast kunnen steeds meer senioren zich een plek in een verzorgingstehuis niet meer veroorloven, en worden ouderen als ‘te fit’ bestempeld voor een tehuis.
Een oplossing zou een Meer-Generatie-Huis kunnen zijn, een idee van een projectontwikkelaar die zo’n huis in Scheemda wil bouwen. In een Meer-Generatie-Huis wonen verschillende generaties onder één dak. In sommige landen is het idee heel normaal. Jongeren die ouderen helpen met internet, een oud-technicus die de stofzuiger repareert, een senior die op de kinderen past als moeder en vader gaan werken: het idee kent vele voordelen. Maar zijn jongeren en ouderen zo solidair met elkaar zijn? En zou u het zien zitten, wonen in zo’n Meer-Generatie-Huis?Praat mee een deel je mening!

Live bellen kan de hele middag met de studio van Radio Noord (050-3188288). Of discussieer mee en deel je ervaringen hier op onze website, via www.facebook.com/rtvnoord of twitter (#opnoord)! Een SMS kan naar 1008 - begin je bericht met NRD gevolgd door een spatie.
Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws