Reünie Splitsing en de Jazzpolitie op FreeSonic

Wie zingt ze niet mee; de liedjes van Splitsing en de Jazzpolitie. In de jaren tachtig en negentig scoorden deze Groninger bands onder andere hits met "Liefdesliedjes", "Wind en zeilen” en "Ze zijn terug."
Zanger Peter Groot Kormelink werd onlangs gebeld door de organisatie van Retropop in Emmen of de Jazzpolitie en Splitsing ook te boeken waren. "Nee", was het antwoord, "want we bestaan helemaal niet meer." Maar even later onder de douche bedacht hij zich dat het misschien wel heel leuk zou zijn om de mannen weer eens te zien en de hits van toen te spelen voor publiek.
Hij mailde de organisatie terug met het plan om eens te polsen bij de oud-bandleden. Behalve Herman Grimme, die geen zin had in de reünie, heeft Groot Kormelink genoeg oud-leden bij elkaar weten te krijgen om samen te gaan optreden. Met, zo als ze het zelf noemen, de "Split-politie."
Op 15 januari spelen ze in Groningen tijdens het gratis festival FreeSonic om 20:00 in het Concerthuis in de Poelestraat. Op 7 juni spelen ze in Emmen tijdens Retropop.