Tunnelbrand na 11 jaar geblust voor 50.000 euro

Na elf jaar juridisch touwtrekken lijkt de tunnelbrand in Winschoten eindelijk geblust. De kwestie hield Ballast Nedam en de gemeente Oldambt jarenlang bezig, maar kan nu worden geschikt voor 50.000 euro.
Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in
aan de gemeenteraad van Oldambt.

Schadeclaim

In november 2002 brak brand uit in de fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor in Winschoten. Een dader werd nooit gepakt en de schade bedroeg meer dan een half miljoen euro. Pro Rail liet de schade destijds meteen herstellen, maar legde vervolgens een schadeclaim neer bij de gemeente en Ballast Nedam, die op dat moment in de tunnel werkzaamheden aan het uitvoeren was.

Gesloten

In 2012 betaalde Ballast Nedam een bedrag aan Pro Rail, maar het aannemingsbedrijf legde vervolgens de claim neer bij de gemeente. Volgens het college van Oldambt is Ballast Nedam nu bereid de zaak te schikken voor 50.000 euro. Ballast Nedam kon donderdag nog niet op het verhaal reageren. Wethouder Ricky van den Aker zegt blij te zijn dat het dossier eindelijk gesloten kan worden. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de betaling van 50.000 euro.