FC Groningen definitief naar Corpus den Hoorn

Het trainingscomplex van FC Groningen gaat definitief naar Sportpark Corpus den Hoorn en naast stadion Euroborg komt een nieuwe topsporthal. Dat hebben de gemeente en FC Groningen vrijdag bekend gemaakt.
FC Groningen krijgt volgend jaar zeven nieuwe velden tot zijn beschikking, waarvan een deel met kunstgras. Niet alleen voor de selectie, ook de jeugdelftallen trainen en spelen erop.
De topsporthal, een 'sportcarrousel', komt achter de Mediacentrale op het Europapark. Daar traint de hoofdmacht van de FC nu nog geregeld. De gemeente investeert tien miljoen euro in de operatie. De nieuwe hal wordt overdag benut door het Noorderpoortcollege, dat ook bijdraagt in de investering. In de hal komen ook turnfaciliteiten.

Gronitas

Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is de rechtszaak van voetbalvereniging Gronitas tegen de gemeente. Gronitas wil niet weg van Corpus den Hoorn. De rechtszaak dient op 23 januari. Als de gemeente dit verliest zal Groningen een hogere verhuisvergoeding betalen aan de club, zei wethouder Dig Istha.