CDA: Veiligheid belangrijker dan gaswinning

De veiligheid in Groningen staat boven de gaswinning. Dat zegt CDA fractievoorzitter Sybrand Haersma Buma. Hij is vrijdag op bezoek in de provincie om onder meer te praten over de gevolgen van de gaswinning en de sluiting van aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl.
De fractievoorzitter zegt zijn best te doen om de veiligheid in de gaswinningsgebieden terug te krijgen. "Het is mijn plicht als politicus om daarvoor te zorgen", zei Buma vanochtend tijdens zijn bezoek aan Groningen Seaports in Delfzijl. "De gaswinning heeft als grens de veiligheid van bewoners."
De belangrijkste boodschap die Buma meeneemt terug naar Den Haag is tweeledig: "Als het gaat om gas, veiligheid voorop. Als het gaat om werkgelegenheid, Aldel en de energie-intensieve industrie is de regio bezig met het maken van een plan wat naar Den Haag komt. Om samen naar nieuwe wegen te kijken om wel betaalbare energie te vinden voor de bedrijven. We moeten niet alleen maar kijken naar wat niet kan en wat niet mag, maar juist naar wat wel kan."