Flames maakt de honderd net niet vol

GasTerra Flames heeft zaterdagavond eenvoudig met 97-46 gewonnen van hekkensluiter Maxcomm Weert. Halverwege stond de thuisploeg al met 47-30 voor.
Het werd nooit een wedstrijd in MartiniPlaza. De bijna 3.000 toeschouwers zagen Flames nog wel met 12-8 achterkomen, maar elf punten op rij brachten de marge al snel op meer dan tien punten. Na het eerste kwart stond het 26-15. Mede dankzij tien punten van Arvin Slagter.
Het krachtsverschil bleek ook in het tweede kwart. Zonder grootst te spelen stond het halverwege toch al 47-30. Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld niet. De formatie van coach Ivica Skelin opende met veertien punten op rij en stond Weert in het hele kwart slechts twee punten toe.
Met nog tien minuten te gaan bedroeg de voorsprong veertig punten; 72-32. In het vierde kwart ging Flames op zoek naar fraaie scores om het publiek nog een beetje te vermaken in deze zeer eenzijdige wedstrijd.
Met nog vijf minuten te gaan kwamen de reservespelers Mark-Peter Hof, Maarten Bouwknecht en Benny van der Reijden binnen de lijnen. Yannick van der Ark deed vanaf het derde kwart al mee. Bouwknecht bepaalde de eindstand op 97-46.
Cashmere Wright was topscorer met 15 punten. Jason Dourisseau tekende voor 14 punten en 7 rebounds. Flames blijft koploper in de Dutch Basketball League met 30 punten uit 19 duels.