Dick Nanninga werkt aan herstel na coma

Oud-voetbalinternational Dick Nanninga is sinds een week weer thuis. Hij werkt hard aan zijn herstel, nadat hij lange tijd in coma lag na de amputatie van zijn linkeronderbeen.
Goal tegen Argentinië

De 64-jarige Nanninga was vroeger een robuuste aanvaller. Hij speelde onder meer bij Oosterparkers, Veendam, Roda JC en het Nederlands Elftal. Nanninga is de enige Groninger die scoorde in een WK-finale. In 1978 maakte hij de gelijkmaker in de roemruchte finale tegen Argentinië.

Leven of dood

Zijn kinderen moesten tijdens zijn coma twee keer beslissen of ze Nanninga in leven wilden houden. "We hebben goed nagedacht wat pap zou willen. De dokters konden nog niet zeggen of hij hersenbeschadigingen zou hebben. Daarom hebben we besloten om af te wachten, en gelukkig is hij wakker geworden", zegt dochter Petra Nanninga.

Prothese

Door zijn coma is Nanninga ernstig verzwakt. De komende weken moet hij aansterken. "Ik hoop een prothese te krijgen, maar dan moet mijn rechterbeen nog sterker worden. Daarom ben ik nu veel aan het oefenen met een fysiotherapeut", zegt Nanninga, die aan suikerziekte lijdt. Die aandoening noodzaakte de beenamputatie.