Hateboer maakt debuut FC Groningen

© JK Beeld
Hans Hateboer uit Beerta maakt zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn debuut voor FC Groningen. De 20-jarige verdediger kreeg donderdagochtend tijdens de training een basishesje van trainer Erwin van de Looi.
Hateboer speelt zaterdag op de positie van rechtervleugelverdeger en neemt de plaats in van de geschorste Stefano Magnasco.

Adorjan op 'tien'

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen NEC van vorig jaar december, keert Tom Hiariej terug in de basis. Dit gaat ten koste van Andraz Kirm. Hierdoor verschuift Tjaronn Chery van de 'tien' postitie naar rechtsbuiten en speelt Krisztian Adorjan achter spits Michael de Leeuw.

Geen Van der Velden en Lindgren

Nick van der Velden is niet op tijd fit voor de wedstrijd tegen RKC. De Amsterdammer was donderdag, net als de overige geblesseerden Rasmus Lindgren, Henk Bos en Nick Bakker, niet aanwezig bij de training van de eerste selectie.
De wedstrijd in Waalwijk begint zaterdagavond om kwart voor acht. Op Radio Noord kunt u uiteraard de wedstrijd live volgen. De uitzending van FC Groningen Live begint een kwartier eerder, om half acht.