Kabinet praat in voorjaar over strop gasbesluit

© phareannah / Flickr Creative Commons
Het kabinet gaat dit voorjaar praten over de financiële gevolgen van het besluit, dat vrijdag is genomen over de gaswinning in Groningen. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat vrijdag na de Ministerraad.
Financiële consequenties

Wat het kabinet besloten heeft over de gaswinning wilde hij niet zeggen. Wel zei hij dat er "natuurlijk'' financiële consequenties aan verbonden zijn. "Daar komen we in het voorjaar op terug als we de begroting voorbereiden. Eerst praat minister Kamp in Groningen bij de mensen waar het om gaat.''

'Zeer terechte zorgen van Groningers nu centraal

Volgens Dijsselbloem staan de problemen als gevolg van de gaswinning in Groningen en de ,"zeer terechte zorgen'' bij de bevolking vrijdag centraal. De gevolgen voor de rijksbegroting worden op een later moment, in samenspraak met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP opgelost.
Rutte: 'grote emotionele schade' Premier Mark Rutte zei vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie, dat het kabinet begrijpt dat mensen 'ongerust zijn' in Groningen. De aardbevingen leiden volgens hem niet alleen tot materiële schade, maar ook tot 'grote emotionele schade'.