Kamp in gesprek met actievoerders

Minister Henk Kamp gaat zaterdag in gesprek met vertegenwoordigers van actiegroepen, maatschappelijke groeperingen en bedrijven in het Groninger provinciehuis. Tijdens het gesprek zal Kamp het kabinetsbesluit over de gaswinning verder toelichten.
Bij het gesprek, dat om 10.00 uur is begonnen, zijn ook commissaris van de Koning Max van den Berg en Lopster burgemeester Albert Rodenboog aanwezig. Voor de bijeenkomst zijn zo'n tweehonderd mensen uitgenodigd. Voor het provinciehuis staan twee actievoerders. Minister Henk Kamp heeft even met hen gepraat.
Vrijdagavond sprak minister Kamp al even met vijf actievoerders over de gaswinning. Onder hen was ook actievoerder John Lanting van Schokkend Groningen, die inmiddels was vrijgelaten na zijn arrestatie bij relletjes tijdens het bezoek van Kamp aan Loppersum.
Kamp over onrust gisteren 'ik zag later beelden op tv, maar ik vind Groningers nog steeds rustige mensen en geen mensen met n kort lontje'
— Remy van Mannekes (@remyvanmannekes)
Kamp: de maatregelen rondom Loppersum zijn met onmiddellijke ingang ingegaan #gaswinning
— Remy van Mannekes (@remyvanmannekes)
Kamp: De regeling waardedaling woningen gaat in vanaf het derde kwartaal 2013, apart fonds van 15 miljoen voor specifieke gevallen
— Remy van Mannekes (@remyvanmannekes)