Groninger Bodem Beweging boos over weigering gesprek Kamp

De Groninger Bodem Beweging is woedend dat ze vrijdagavond niet het gemeentehuis van Loppersum is binnengelaten, om te praten met minster Kamp. De minister ging in gesprek met vijf actievoerders. De Groninger Bodem Beweging was niet welkom.
"Als er één belangenvereniging aan tafel had mogen zitten, dan waren wij dat geweest", zegt Daniëlla Blanken van de Groninger Bodem Beweging. "We vertegenwoordigen 1600 huishoudens." Volgens Blanken zijn vijf willekeurige actievoerders uitgekozen.
De Groninger Bodem Beweging heeft nog via de politie geprobeerd toegang tot het gemeentehuis te krijgen, maar dat mislukte. "We zijn geweigerd en dat is jammer, ook voor de minister zelf."
De vereniging is erover verbaasd dat John Lanting van actiegroep Schokkend Groningen onder politiebegeleiding wel naar binnen mocht. Lanting werd vrijdagavond bij de schermutselingen in Loppersum gearresteerd. Even later werd hij weer vrijgelaten en mocht hij met de minister praten. Vorige week werd hij ook al aangehouden bij een actie bij een gaswinningslocatie.