Van Zuilen weg als burgemeester Tynaarlo

© Archief RTV Noord
Frank van Zuilen keert niet terug als burgemeester van de gemeente Tynaarlo. Dat heeft hij maandagmorgen kenbaar gemaakt aan de Drentse commissaris van de koning Jacques Tichelaar.
Van Zuilens ambtstermijn van zes jaar zou na de zomer aflopen. Sinds juni vorig jaar was Van Zuilen met ziekteverlof, nadat de crisissituatie rond de schorsing en het ontslag van topambtenaar Henk Heijerman hem te veel was geworden.
Van Zuilen voert dit nu ook aan als reden om niet te gaan voor een tweede termijn: 'In 2008 ben ik met volle overtuiging begonnen aan het ambt van burgemeester in de mooie gemeente Tynaarlo. Door de politieke en bestuurlijke situatie waren de laatste twee jaar bijzonder zwaar. Dit is voor mij de reden om niet te kiezen voor een tweede termijn.'
De komende maanden keert hij niet terug op het gemeentehuis, maar gebruikt hij volgens de gemeente Tynaarlo 'om te werken aan zijn herstel'.
Waarnemend burgemeester Piet Adema blijft in ieder geval tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Commissaris Tichelaar overlegt binnenkort met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Tynaarlo over de nu te volgen procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester.