Jellema moet wijken voor 'frisse wind'

Hoofdcoach Harold Jellema vertrekt aan het eind van het seizoen bij Nic./Alfa College. De club heeft dat na de wedstrijd van zondag tegen Fortuna aan de trainer kenbaar gemaakt.
Zijn contract wordt niet verlengd. Het bestuur heeft dit besloten omdat "het tijd is voor een frisse wind". Het is wel de bedoeling dat Jellema het seizoen afmaakt. Jellema gaf eerder aan graag bij de korfbalclub te blijven omdat hij zelfs bij een eventuele degradatie voldoende perspectief ziet.
Nic. is bezig met een slecht seizoen. Het team staat na tien wedstrijden puntloos onderaan in de Korfballeague. Jellema zit momenteel een schorsing van vier wedstrijden uit, waarvan inmiddels drie achter de rug zijn. Hij kreeg deze straf door de korfbalbond opgelegd na een woede-uitbarsting richting de arbitrage in de wedstrijd tegen OVVO. Dit voorval heeft geen invloed gehad op de beslissing om aan het eind van het seizoen afscheid te nemen van Jellema. Ook de zeer tegenvallende resultaten zijn niet de aanleiding geweest.
Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe coach. De kans is groot dat binnen de eigen gelederen gezocht wordt naar een kandidaat. De nieuwe technische staf moet de huidige jonge en talentvolle selectie verder ontwikkelen.