Waddenweelde zet oplichter klem

Anne K., een oplichter die volgens het tv-programma TROS Opgelicht voornamelijk in Noord-Nederland actief was, is eindelijk gepakt.
Dat dankzij de alertheid en doortastendheid van de eigenaren Anita Klont en haar man Jeroen van de Laan, van hotel Waddenweelde in Pieterburen. Vooral autoverhuurbedrijven en hoteliers zouden door K. zijn gedupeerd. De man slaagde er steeds weer in aan strafrechtelijke vervolging te ontkomen, maar maandag liep hij tegen de lamp.
Anne K. had in hotel Waddenweelde overnacht. De eigenaren van het hotel hadden vrijwel direct in de gaten dat ze te maken hadden met de oplichter. Ze waren dan ook extra alert toen de man moest afrekenen. 'Hij zei dat hij zijn portemonnee in de auto had liggen, maar scheurde er vervolgens vandoor', aldus Anita Klont. Haar man Jeroen van der Laan en een vriend bedachten zich niet en zetten de achtervolging in. Bij Baflo kregen ze de man in het vizier en vlak voor de rontonde bij Winsum werd de man ingehaald. 'Ze parkeerden de auto dwars op de weg en gooiden de portieren van de auto open zodat hij niet kon ontsnappen'.
De oplichter stribbelde eerst nog wat tegen en zei juist te willen gaan pinnen in Winsum. Volgens Anita Klont onzin, omdat er in het hotel gepind kan worden. Vrij snel arriveerde de politie en werd Anne K. meegenomen naar het bureau. Hij had nog wat veroordelingen open staan.
Anita Klont en haar man zijn uitgenodigd om dinsdagavond het verhaal te vertellen in het tv-programma TROS Opgelicht.