Onrust binnen motorclub Satudarah; leider Henk Kuipers stapt op

Satudarah-leider Henk Kuipers stapt uit de omstreden motorclub. De baas van de noordelijke 'chapters', tevens hoofd 'internationale uitbreiding', doet dat uit onvrede over het beleid binnen de club. Dat meldt Kuipers tegenover RTV Noord en het Dagblad van het Noorden.
De stap is opmerkelijk. Kuipers is al jaren hét gezicht van de club, die door justitie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Kuipers verlaat de club in 'good standing'. Als 'kapikane', een van de hoogste functies binnen Satudarah, kan hij zonder problemen de club verlaten.
Satudarah heeft in het Noorden chapters in Emmen, Stadskanaal en Drachten. Ook zijn er meerdere supportclubs, waaronder in Groningen en Appingedam. Satudarah is omstreden. In de afgelopen twee jaar werden zo'n veertig leden van de club opgepakt voor drugshandel, wapenhandel, witwassen en geweldsincidenten.
Het rommelt al langer binnen de motorclub. Eerder stapten leden over naar de nieuwe motorclub No Surrender. Kuipers geeft woensdag een persconferentie in het clubgebouw in Emmen.