Bodem Beweging boos na mailblunder ombudsman gaswinning

De Groninger Bodem Beweging (GBB) is boos op ombudsman gaswinning Leendert Klaassen, die namens de overheid bemiddelt tussen mensen met schade aan hun huis en de NAM. Klaassen mailde per ongeluk de nieuwsbrief naar 74 mailadressen, die allemaal openlijk zichtbaar zijn.
De ontvangers van de mail zijn mensen die ooit een klacht of vraag bij de ombudsman hebben ingediend, evenals enkele media.
In een tijd waarin privacy hoog in het vaandel staat, mag dit niet gebeuren, zegt secretaris Daniëlla Blanken van de Groninger Bodem Beweging. 'Heel veel mailadressen bestaan uit voor- en achternaam. De eigenaren zijn daarmee dus makkelijk te vinden. Veel mensen hebben al moeite gehad om een klacht in te dienen bij de ombudsman. Ik denk dat zij hier helemaal niet blij mee zijn. Zij lopen nu het risico door de media benaderd te worden, wat sommigen helemaal niet willen.'
Klaassen heeft inmiddels per mail zijn excuses aangeboden voor zijn blunder. Hij vraagt de ontvangers discreet om te gaan met alle namen en e-mailadressen. Klaassen zegt na de mail vier ontstemde reacties te hebben binnengekregen.