PvdA Delfzijl wil arbeidsplan voor Noordoost-Groningen

De Partij van de Arbeid Delfzijl wil een 'plan voor de arbeid' in Noordoost-Groningen. Hierin moet onder meer staan hoe bedrijven in de regio het beste met elkaar kunnen samenwerken. Daarnaast moet het plan een oplossing bieden voor de werkgelegenheid op de lange termijn.
Volgens PvdA-raadslid Auke Zoethout moeten bedrijven in de regio meer met elkaar om tafel. 'Vooral als het gaat om de lange termijn oplossingen vind ik dat er meer met elkaar gesproken moet worden. Wat doen we met de babyboomers die over een paar jaar de arbeidsmarkt verlaten, wie vult de gaten op?' vraagt Zoethout zich af. Daarnaast moet er volgens hem ook op papier staan wat er moet gebeuren als bedrijven omvallen en het personeel op straat komt te staan.
Om input te krijgen voor dit plan organiseert de PvdA Delfzijl aanstaande vrijdag om 19:30 uur in de Molenberg in Delfzijl een openbare bijenkomst over de werkgelegenheid in de regio. Naast lokale partijleden zijn ook Groninger Tweede Kamerlid en woordvoerder Financiën, Henk Nijboer en PvdA gedeputeerde Yvon van Mastrigt aanwezig. Iedereen die mee wil denken over het arbeidsplan is volgens Zoethout welkom: 'We moeten samen aan de slag. Op welke manier dan ook. Ik denk dat meedenken over zo’n arbeidsplan een goede eerste stap is.'