Stad trekt twee ton uit voor The Passion

© EO
De gemeente Groningen trekt 200.000 euro uit voor de organisatie van The Passion, het tv-spektakel over de laatste uren uit het leven van Jezus Christus dat op 17 april vanuit de stad wordt uitgezonden.
Een deel van de kosten voor de stad worden gedekt door subsidies van anderen. Zo komt er een subsidie van 50.000 euro van de provincie, 20.000 euro van Marketing Groningen en 30.000 euro van de Groningen City Club en andere bedrijvenverenigingen.
Het totale budget voor de tv-productie ligt overigens rond de één miljoen euro. Het merendeel hiervan wordt opgebracht door de EO en de RKK, de omroepen die het spektakel uitzenden. De verwachting is dat The Passion 15.000 bezoekers trekt. De uitzending via de televisie werd het afgelopen jaar gevolgd door ruim drie miljoen mensen.

Bekende acteurs

In het tv-programma treedt een keur aan bekende Nederlandse acteurs en zangers op. De cast voor dit jaar wordt in de weken voor de live-uitzending bekend gemaakt. Dan wordt ook duidelijk op welke plek het evenement wordt gehouden en welke route er wordt gelopen. De komende weken volgt hierover nog overleg met verschillende partijen, waaronder vertegenwoordigers van de markt.