Kamp geeft geen krimp, wel nieuw gesprek

Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat toch nog weer in gesprek met de noordelijke delegatie die een reddingsplan heeft voor Aldel. Dat heeft hij na een stevig debat met de Tweede Kamercommissie toegezegd.
VVD'er Kamp had de Kamer eerder op de dag geschreven dat hij in het reddingsplan van Groningse ondernemers en politici voor de Delfzijlster aluminiumsmelter weinig aanknopingspunten ziet voor een doorstart. De Kamerleden drukten hem stevig op het hart het reddingsplan op z'n minst andermaal te bekijken.

Gronings accent
Vlak voor het einde van het debat trok Tjeerd van Dekken (PvdA) de toezegging definitief over de streep. Het Groninger Kamerlid kreeg het eerder op de middag aan de stok met Reinette Klever van de PVV. Ze verweet Van Dekken dat hij zijn Groningse accent enkel gebruikt om sympathiek over te komen bij de Noorderlingen, maar dat hij het 'eerlijke verhaal' niet wil vertellen. ''Kin mie niks scheel'n as joe d'r aanders over denk'n", zei Van Dekken daarop tegen Klever.

Ook gaat Kamp in gesprek met elektriciteitstransporteur TenneT, over een mogelijke nieuwe vestiging in de Eemshaven. Die suggestie deed René Leegte van de VVD.
Meer over dit onderwerp:
aldel
Deel dit artikel:

Recent nieuws