Bewoner Zuidwolde toont schade aan Kamerleden

Kamerleden van de Tweede Kamercommissie van Economische Zaken brachten maandagmorgen onder meer een bezoek aan Zuidwolde. Bewoners Harry en Elisabeth Vink lieten hen daar de aardbevingsschade aan hun huis zien.
Harry en Elisabeth Vink vinden het erg positief dat de Kamerleden langskwamen om met eigen ogen te zien hoe de situatie is Groningen is. Ze vonden de commissieleden oprecht geïnteresseerd. Ook werden er goede vragen gesteld, laat het stel weten.
Het bezoek van de Kamerleden begon maandagmorgen om tien uur op het provinciehuis in de stad. Een half uur later gingen de commissieleden op pad om verschillende locaties te bezoeken, die getroffen zijn door aardbevingen.
Kamerlid Liesbeth van Tongeren van GroenLinks is een van de Kamerleden die op bezoek is in Groningen. Zij wil graag van de mensen horen hoe het allemaal zit. Ze vindt dat de Groningers heel redelijk zijn. Ook zegt ze dat de mensen die getroffen zijn door aardbevingen veel meer geïncasseerd hebben dan zij dacht.
Van Tongeren vindt dat het huidige compensatiebedrag van 1,2 miljard euro te weinig is. Ze vindt het logisch dat de NAM alle schade betaalt die het bedrijf heeft aangericht. 'Bovendien', zegt ze 'als je de economie van het hele gebied moet aanjagen, heb je iets meer nodig dan dertien miljoen euro per jaar'. Ze kan zich voorstellen dat bewoners een aparte pot voor schade willen en een voor leefbaarheid en het aanjagen van de economie.
Maandagmiddag houdt de commissie een hoorzitting in het provinciehuis.