PvdA wil niet reageren op 'nazi-tweet'

Het landelijk bestuur van de PvdA wil niet reageren op een tweet waarin de SP van nazi-propaganda wordt beticht. Deze veroorzaakte de afgelopen dagen veel ophef bij de Oldambtster afdelingen van zowel de SP als de PvdA.
Gerrit van der Horst, lid van de PvdA in Oldambt, plaatste
de volgende tekst op Twitter. "Zou haast zeggen: Dit riekt naar een soort van nazi-propaganda. Verder maak ik geen woord vuil aan jullie intern clubbladje." Van der Horst, negende op de kandidatenlijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, reageerde daarmee op een tweet van een lokaal SP-lid. Die had Van der Horst een link gestuurd naar een bericht op de landelijke SP-site waarin SP-leider Emile Roemer de PvdA kritisch aanpakt inzake Aldel.

Kwetsend

Inmiddels is de tweet verwijderd en hebben Van der Horst - die ook artikelen schrijft voor de PvdA-site - en Oldambtster PvdA-voorzitter Fred Greven excuses aangeboden aan hun politieke 'collega's'. Greven heeft de tweet van Van der Horst in een verklaring 'kwetsend, ongepast en buiten alle proporties' genoemd, maar de twitteraar blijft wel op de kandidatenlijst staan bij de komende verkiezingen.

In Oldambt

Partijvoorzitter Hans Spekman verwijst naar zijn woordvoerder. Die meldt dat het landelijk PvdA-bestuur geen inhoudelijke reactie wil geven. 'Het is in Oldambt gebeurd en opgelost en wij laten dit in Oldambt', aldus de woordvoerder.