'Opnieuw zware klap voor de regio'

'Opnieuw een zware klap voor de regio.' Dat is de reactie van gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen op het faillissement van garnalenverwerker Heiploeg in Zoutkamp. Eind vorig jaar ging aluminiumverwerker Aldel in Delfzijl al failliet.
Staghouwer wist van de problemen bij Heiploeg; hij sprak vorige week al met de nieuwe eigenaar. De gedeputeerde is blij dat Heiploeg onderdeel wordt van visverwerkingsbedrijf Parlevliet & Van der Plas in Katwijk. 'Zij hebben aangegeven toekomst te zien in Zoutkamp en de komende jaren te willen investeren. Dat zou op termijn ook weer extra werkgelegenheid opleveren.' Staghouwer liet de nieuwe eigenaar weten dat de provinice achttien miljoen euro gaat investeren in de haven van Lauwersoog.
Volgens Staghouwer laat het bankroet van Heiploeg zien dat Groningen een kwetsbare regio is en dat het gebied in een penibele situatie verkeert. Maar hij benadrukt dat de regio ook genoeg pareltjes kent. De provinciebestuurder wijst naast Lauwersoog op bedrijven in de Eemshaven. 'De investeringsbereidheid is daar gelukkig nog altijd groot.'