Personeel zeehondencrèche wil niet praten met Wibo van de Linde

Directeur Niek Kuizenga van de zeehondencrèche
Directeur Niek Kuizenga van de zeehondencrèche © Jos Schuurman
De circa tien stafleden van de zeehondencrèche in Pieterburen weigeren om in gesprek te gaan met interim-manager en TROS-coryfee Wibo van de Linde. Dat hebben ze hem dinsdag per e-mail laten weten.
Van de Linde werd maandag aangesteld om de onrust in de crèche te onderzoeken. Die onrust ontstond toe begin vorige week een nieuwe Raad van Toezicht werd aangesteld. Een groot deel van het personeel is bang, dat die raad het nieuwe beleid van directeur Niek Kuizenga wil terugdraaien. Die wil dat zeehonden korter opgevangen worden. Oprichtster Lenie 't Hart is daar tegen en zou proberen om de Raad van Toezicht te beinvloeden. De spanningen zijn zo hoog opgelopen, dat Kuizenga overweegt op te stappen.
Voorzitter Han Franssen van de Raad van Toezicht is zeer verbaasd over de commotie. Volgens hem is duidelijk dat het overgrote deel van het personeel achter de directeur staat. Er zou dan ook geen reden zijn om de Kuizenga aan de kant te schuiven. Volgens Franssen is er sprake van miscommunicatie: 'Dit gaat helemaal nergens over', zei hij dinsdagmiddag. Hij verwacht dat deze week de rust zal terugkeren in Pieterburen. Kuizenga en 't Hart willen niet reageren.