Verzet tegen tunnel bij Paterswoldseweg

De bewoners van de Badstratenbuurt in Groningen komen in verzet tegen de tunnel onder het spoor over de Paterswoldseweg. Ze zijn op zich niet tegen de tunnel die de drukke spoorovergang moet vervangen, maar vrezen de gevolgen voor hun wijk.
De Badstratenbuurt ligt naast de Paterswoldseweg en krijgt volgens de bewoners straks vier- tot vijfhonderd extra auto's per dag te verstouwen. Dit komt doordat de straat waar automobilisten nu doorheen rijden door de tunnel straks niet meer bereikbaar is. Al het verkeer moet daardoor via de Kleine Badstraat de wijk in. Ook gaan de vrachtwagens voor de bevoorrading van de buurtsupermarkt via die route. Buurtbewoners vinden dat onveilig en zijn het niet eens met de groenstrook die voor deze plannen moet verdwijnen.

Het Buurtinitiatief Tunnel Paterswoldseweg wil dat er gekeken wordt naar alternatieve oplossingen. Zo zou er volgens de groep een ventweg langs de Paterswoldseweg moeten komen waardoor de vrachtwagens voor de supermarkt de wijk niet in hoeven. Een ander optie zou volgens de bewoners zijn om de tunnel alleen voor fietsers en voetgangers geschikt te maken. Daardoor blijft ruimte over voor automobilisten op maaiveldniveau en hoeven die niet door de wijk.
Deel dit artikel:

Recent nieuws