Lopster scholen gaan verder met één directeur

Er blijven drie basisscholen, maar de onderwijsteams worden samengevoegd en komen onder leiding te staan van één directeur. Dat is volgens de werkgroep Kleine scholen Loppersum Oost en scholenstichting Marenland de oplossing waardoor de drie basisscholen in het gebied kunnen blijven bestaan.
Met de introductie van deze zogeheten 'Netwerkschool' komt een eind aan een slepend conflict tussen beide partijen. Scholenstichting Marenland wilde eerst, tot ongenoegen van de werkgroep, een groot deel van de scholen in Loppersum Oost sluiten. Maar nu hebben de partijen alsnog overeenstemming bereikt. Samen met de gemeente Loppersum presenteerden ze dinsdag het rapport ‘Onderwijs in Loppersum Oost, nu en in de toekomst’. In het rapport staat onder meer beschreven hoe de toekomst van de scholen er tot 2017 uitziet.

Netwerkschool

In het plan blijven de basisscholen in kwestie - de Abt Emoschool in Westeremden, de Zandplaat in 't Zandt en de Wilgenstee in Zeerijp - gewoon bestaan, maar krijgen ze gezamenlijk één onderwijsteam met één directeur aan het roer. Tinie van Horijen van de werkgroep Kleine scholen Loppersum Oost zegt opgelucht te zijn dat er nu eindelijk een plan is: 'We zijn van heel ver gekomen, maar we zijn natuurlijk nog niet klaar. Het plan is een pilot en die loopt tot 2017. Daarna kijken we weer verder. In goed overleg, natuurlijk.'