Ook artsen zeehondencrèche keren zich tegen Lenie

Directeur Kuizenga van de zeehondencrèche in Pieterburen krijgt niet alleen steun van het personeel, maar ook van dierenartsen, die verbonden zijn aan de crèche.
In een brief aan interim-manager Van de Linde schrijven zij dat het voor hun onaanvaardbaar is als Kuizenga het veld moet ruimen. De artsen leveren keiharde kritiek op Lenie 't Hart: 'Mevrouw ’t Hart bemoeit zich, ondanks het feit dat ze naar eigen zeggen ‘afstand heeft genomen van de werkvloer’, nog intensief met de manager, de werknemers, de vrijwilligers én met het dagelijkse beleid, tot grote frustratie en ergernis van alle betrokkenen. Haar deraillerende gedrag werkt contraproductief en brengt het directe voortbestaan van de crèche in gevaar'.

De artsen stellen dat bij het vertrek van Kuizenga ook de veterinaire staf zal verdwijnen. Ze roepen Van de Linde op om 't Hart duidelijk te maken dat zij zich volledig moet terugtrekken uit de crèche. 'Dat dit gezien de psychologische contouren van haar persoonlijkheid (die wij hier, gezien uw onderlinge vriendschap, niet nader hoeven te schetsen) voor haar een bijna onmogelijke opgave is, maakt dat u zich werkelijk als vriend van haar opstelt wanneer u haar deze realiteit weet duidelijk te maken. Echte vrienden kunnen dat, en doen dat ook', zo schrijven de artsen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws