Lenie 't Hart: Van de Linde is de baas in Pieterburen

'Het personeel van de zeehondencrèche in Pieterburen moet doen waar ze voor zijn aangenomen: het verzorgen en redden van zeehonden'. Dat zegt Lenie 't Hart in reactie op de commotie , die is ontstaan in de crèche.
Volgens 't Hart, die in Iran zit voor de bouw van een opvangcentrum voor Kaspische zeehonden, is interim-manager Van de Linde momenteel de baas in Pieterburen en niet directeur Kuizenga. 'Maar', zegt Lenie, 'ik weet het ook niet, want ik kom er bijna niet meer en weet dus niet wat er allemaal speelt'.

't Hart wijst er wel op dat de medewerkers van de crèche zich aan de wet moeten houden . 'Dieren in nood mag je volgens de Nederlandse wet niet aan hun lot overlaten. Daar betalen de donateurs voor. De zeehondencrèche is opgericht voor zeehonden en nergens anders voor', zo zegt 't Hart.

Ondertussen heeft, naast het personeel, ook de veterinaire staf van de zeehondencrèche zich geschaard achter directeur Kuizenga. 'Als hij het veld moet ruimen, vertrekken wij ook', schrijven ze in een brief .
Deel dit artikel:

Recent nieuws