Kloukste Grunneger mag titel niet verdedigen

De zoektocht naar de slimste Groninger van 2014 begint maandag. Henk Smit, de winnaar van vorig jaar, kan in de nieuwe reeks van de succesvolle quiz zijn titel niet prolongeren. De Kloukste Grunneger van 2014 wordt iemand anders, misschien wel een bekende Groninger.
Wia Buze bijt hierin het spits af. De zangeres is binnenkort te zien in Klouk. Als ze veel vragen goed heeft, is de kans groot dat ze meedingt naar de titel. De beste van de bekende Groningers doet namelijk mee in de finale. Die wordt aan het einde van het seizoen gespeeld.

Direct eruit
In Klouk moeten de deelnemers vragen beantwoorden over Stad en Ommeland. In elke aflevering komen vier vragen aan de orde. Heeft de kandidaat alle vragen goed, dan gaat die door naar de volgende ronde. Maar bij een fout antwoord ligt de kandidaat direct uit het spel.

De winnaar van vorig jaar, Henk Smit, is bijna zelf een bekende Groninger geworden. Hij is meermaals herkend op straat, en heeft heel veel leuke reacties op zijn deelname gekregen. Smit geeft een advies mee voor de nieuwe kandidaten in 2014: 'Blijf rustig, je hebt vijf seconden om het antwoord te geven. Je hebt keuze uit drie, dus pak gewoon je tijd.'

Weinig vrouwen
Voor het nieuwe seizoen hebben opvallend weinig vrouwen zich opgegeven. Eindredacteur Erik Hulsegge heeft daar een verklaring voor: 'Groningers zijn van nature een beetje bescheiden, en ik denk dat de Groningse vrouwen nog bescheidener zijn. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet, want vraag maar aan de kandidaten hoe leuk het is om mee te doen.' Hij doet daarmee een oproep aan de Groningse vrouwen om zich op te geven voor Klouk. Dat kan via deze link.

De nieuwe serie van Klouk wordt elke werkdag na het weerbericht uitgezonden op TV Noord.
Meer over dit onderwerp:
ookopnoord
Deel dit artikel:

Recent nieuws