Honderden banen weg bij Oosterlengte

Zorginstantie Oosterlengte gaat de contracten van 380 medewerkers van de Thuishulp in de gemeenten Oldambt, Bellingwedde en Pekela niet verlengen. Dat maakte directeur Hennie Sanders dinsdagmiddag bekend.
De ontslagen gaan in per 1 januari volgend jaar. Dan lopen de contracten af, die Oosterlengte heeft met de gemeenten. Het is nog onduidelijk of het personeel elders aan de slag kan.

Rijksbezuinigingen
Oosterlengte lijdt jaarlijks verlies op de thuishulp. Het Rijk gaat bovendien veertig procent korten op de huishoudelijke hulp. Daardoor dreigen de verliezen in 2015 nog groter te worden. 'Zoals het nu is, kan het niet langer. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen om op tijd te beginnen met het vervolg,' aldus Sanders.

Vakbonden
Voor vakbond Abvakabo FNV komt het nieuws niet geheel als een verrassing. 'Voor Oosterlengte komt het wel als een verrassing, maar wij als vakbond rennen ons rot van de ene zorginstelling naar de andere, omdat de kabinetsplannen voor heel veel onrust zorgt,' aldus bestuurder Riek van Kampen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws