Spookraadslid Sociaal Delfzijl opnieuw verkiesbaar

Het Delfzijlster ‘spookraadslid’ Ihsan Samanci doet de komende gemeenteraadsverkiezingen weer mee als lijsttrekker van zijn partij Sociaal Delfzijl. Samanci raakte de afgelopen raadsperiode meerdere malen in opspraak omdat hij wel de raadsvergoeding incasseert, maar nooit bij vergaderingen aanwezig is.
Voor verschillende fractievoorzitters in de gemeenteraad in Delfzijl is zijn poging om nog eens vier jaar in de raad te zitten een doorn in het oog. Fractievoorzitter Leo Sparreboom (PvdA) vindt het kiezersbedrog. “Het is een grof schandaal dat Samanci zich weer verkiesbaar stelt. Bij een fatsoenlijke partij zou het absoluut niet kunnen. Hij heeft niets ingebracht in de raad, dan houd je, dus je kiezers voor de gek”, aldus Sparreboom.

Misser
Fractievoorzitter van Fractie 2014 Jan Menninga zegt dat Samanci gebruik maakt van zijn democratisch recht en dat het daarom aan de kiezers is hem wel of niet weer toe te laten tot de gemeenteraad. Toch is Menninga niet blij: “Ik vind dat je wel een enorme plaat voor je kop hebt als je dit nog eens probeert. Het is een faliekante misser dat zulke mensen gewoon nog een vergoeding krijgen”.

Korten
Spookraadslid Samanci heeft de gemeente Delfzijl de afgelopen vier jaar meer dan dertigduizend euro gekost. De Tweede Kamer is bezig met een wet die ervoor zorgt dat raadsleden of statenleden die nauwelijks bij vergaderingen komen opdagen, gekort worden op hun financiële vergoeding. Wie nooit komt, zou de hele vergoeding moeten kwijtraken.

Ondanks meerdere pogingen was Samanci niet bereikbaar voor commentaar.
Deel dit artikel:

Recent nieuws