Aardbevingsspeldjes vliegen de deur uit

De aardbevingsspeldjes van edelsmid Arne van Hulsen uit Zeerijp zijn gewild. Sinds de lancering van het speldje vorige maand zijn er al veertig van verkocht. En volgens de smid stromen de bestellingen binnen.
Donkere scheuren

Het speldje symboliseert de aardbevingsproblematiek in de provincie. Het is volgens Van Hulsen een stil protest tegen de gaswinning en de afhandeling daarvan. Van Lauwersoog tot Ter Apel is het sierraad een kleine 3,5 centimeter groot. 'De scheuren in het speldje symboliseren de aardschokken. Die heb ik donker gemaakt, omdat de scheuren in de huizen ook donker zijn', vertelt Van Hulsen.

Minister Kamp

Burgemeester Rodenboog van de gemeente Loppersum kreeg dinsdag als eerste publieke persoon het speldje van Van Hulsen uitgereikt. Als het aan de edelsmid ligt, zijn minster Kamp en commissaris van de Koning Max van den Berg de volgende personen die er eentje krijgen. De Lopster burgemeester wil hem daar graag bij helpen. 'Zodra de minister weer in de buurt is, stappen we in de auto naar Zeerijp om een speldje voor hem te halen, zegt burgemeester Rodenboog.