Stad onderzoekt ventweg bij Paterswoldseweg

De gemeente Groningen gaat onderzoeken of een ventweg de bezwaren van de Badstratenbuurt tegen de tunnel in de Paterswoldseweg kan wegnemen. Dat zei wethouder Joost van Keulen woensdagavond tijdens een vergadering van de raadscommissie beheer en verkeer.
De bewoners van de Badstratenbuurt vrezen voor veel extra verkeer, omdat door de komst van de tunnel de huidige route door de wijk verdwijnt. Vooral de vrachtwagens die de buursupermarkt bevoorraden, zouden problemen geven. Zij opperden het idee om een ventweg op maaiveldniveau aan te leggen, waardoor vrachtwagens op dezelfde manier als nu bij de supermarkt kunnen komen. Dat idee wordt nu dus serieus bekeken. 

De vergadering werd bijgewoond door een groot aantal buurtbewoners. Vijf van hen spraken in en uitten grote zorgen over de tunnel. Ze vinden dat ze veel te laat zijn geïnformeerd en voelen zich niet gehoord. Niet alleen de Badstratenbuurt is ongerust, dat geldt ook voor de bewoners van de wijk Laanhuizen, aan de andere kant van het spoor. Ze zijn niet zozeer tegen de tunnel die de drukke spoorwegovergang moet vervangen, maar vrezen wel de gevolgen voor hun wijk. 

Wethouder Van Keulen erkende dat de wijze waarop met bewoners is omgegaan geen schoonheidsprijs verdient en beloofde beterschap. De raad lijkt tevreden met de toezegging dat het alternatief met ventweg serieus wordt genomen en nu ook de voorkeur van het college heeft.
Deel dit artikel:

Recent nieuws