Staking bij Zeehondencrèche Pieterburen

Het personeel van de zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen is zaterdag in staking gegaan. De medewerkers zijn boos op de nieuwe Raad van Toezicht.
Gratis
De staking is een publieksvriendelijke actie. De zeehonden worden wel verzorgd, maar verder wordt er niet gewerkt en het publiek mag gratis naar binnen.

Kortere opvang
De Raad van Toezicht wil een streep zetten door het beleid van directeur Niek Kuizenga om zeehonden sneller terug te zetten. Een van de leden van de RvT, oud Tros- en Avro-coryfee Wibo van de Linde, is benoemd tot interim-manager. Directeur Kuizenga werd aan de kant geschoven. Hij zit inmiddels ziek thuis. Van de Linde is bevriend met Lenie 't Hart, die tegen het nieuwe opvangbeleid is.

Henk Bleker
Het overgrote deel van het personeel staat achter het beleid van Kuizenga en heeft daarom het werk neergelegd. Daarnaast wil het personeel via een kort geding proberen de Raad van Toezicht naar huis te sturen. Ze hebben ex-staatssecretaris Henk Bleker gevraagd voorzitter te worden van een nieuwe Raad van Toezicht.
Deel dit artikel:

Recent nieuws