Videotheek geeft het gevecht tegen downloaden op

Ruim 21 jaar was videotheek Rush een begrip in de stad Groningen. Daar komt een einde aan. Te weinig mensen gaan de deur nog uit voor een doosje met een film erin.
Is het niet geldtekort dat de klanten weghoudt van een filmavondje, dan is het wel dat ze de deur niet eens meer uit hóeven. Er zijn allerlei digitale manieren om aan een film te komen; met een pc downloaden, via abonnementen bij kabelaars of aanbieders als Netflix en HBO. Ook inkomsten uit de verkoop van snacks dalen fors, nu supermarkten elke zondag open mogen.
Eigenaar Henk van der Veer van videotheek Rush ziet amper nog jongeren in de zaak aan het Floresplein. Hij is vooral het gevecht tegen het downloaden zat en ziet er geen toekomst meer in. Hij stopt ermee. Niet meteen, pas als alle dvd's en het winkelpand verkocht zijn, gaan de deuren van Rush definitief dicht.
In Appingedam merkt videotheekeigenaar Henk Oosting ook dat de zaken steeds slechter gaan. Hij geeft de moed niet op en probeert met een breder aanbod het hoofd boven water te houden, zoals elektronische sigaretten en weddenschappen op paardenraces.