Kostuums en decorstukken klaar voor musical Aletta

Nog drie weken repeteren en dan is de première van de musical Aletta, over het leven van de Groninger feministe Aletta Jacobs.
De kostuums voor de voorstelling zijn inmiddels klaar. Een flinke klus, want Aletta is een productie met zo'n vijftig spelers, die allemaal een aantal keren van kleding wisselen. Kostuumontwerpster Margot van der Kamp had er haar handen vol aan: 'Het is de kunst dat de kostuums kloppen bij de speler, de regie, het stuk, het decor, bij alles.' De komende weken worden de puntjes op de i gezet. 'Nog niet alles is zoals het moet', zei Van der Kamp bij de laatste 'kostuumdoorloop'.

Aletta wordt voor een groot gedeelte opgevoerd in de Stadsschouwburg, maar tijdens de voorstelling verhuizen spelers en publiek ook meerdere keren naar andere locaties in de Groninger binnenstad. Voor decorontwerper Janco van Barneveld betekent dat een extra uitdaging: 'De schouwburg is voor mij bekend terrein, daar heb ik vaker gewerkt. Maar nu moet ik op allerlei plekken dingen bedenken die nieuw zijn.'

Aletta gaat op zaterdag 8 maart in première. Vrouwen die Aletta heten, maken kans op een gratis toegangskaart. Muziektheater GOOV, dat de musical opvoert, verloot in totaal tien kaarten. Aletta's die mee willen loten, kunnen zich voor 25 februari opgeven via de website van GOOV.
Deel dit artikel:

Recent nieuws