Man aangehouden na ernstige steekpartij Stad

Een twintigjarige Assenaar is zondagmorgen aangehouden in Groningen op verdenking van een poging tot doodslag.
De man wordt ervan verdacht dat hij in de Peperstraat in Groningen met een scherp voorwerp een 27-jarige Stadjer heeft gestoken. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen in zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Een 40-jarige Stadjer wilde de verdachte te lijf gaan. Hierbij werd ook hij gestoken.

De verdachte werd na het incident achtervolgd door een groep mannen. Bij het politiebureau aan de Rademarkt, wist de politie tussen de groep en de verdachte te komen. De Assenaar werd direct aangehouden en in een cel gezet.

Agressieve groep
De groep personen gedroeg zich hierbij zeer agressief. Zij wilden naar de net ingerekende verdachte. Het Openbare Orde Team vormde hierop een linie. Zij wisten de agressieve groep mannen uit elkaar te drijven onder meer door klappen met een wapenstok. Hierna keerde de rust terug.

Slachtoffers
Het 27-jarige slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de 40-jarige Stadjer moest zich aan zijn verwonding laten helpen in het ziekenhuis. Na behandeling werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt gehoord over de toedracht van het incident.

Na onderzoek troffen agenten het vermoedelijke wapen aan. Het voorwerp werd in beslag genomen. De forensische opsporing heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie heeft de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad van Groningen opgevraagd.

De politie komt graag in contact met getuigen die rond 6.30 uur iets hebben gezien van het steekincident in de Peperstraat of meer informatie hebben.
Deel dit artikel:

Recent nieuws