Verzameling voetbalshirts loopt uit de hand

Meer dan 1900 heeft ie door de jaren heen verzameld. En de collectie is nog lang niet compleet. Robert Boorsma uit Winschoten kan zijn verzameling voetbalshirts niet eens meer kwijt in zijn eigen huis.
Een shirt van Go Ahead Eagles, gekregen van Winschoter en oud-WVV-er Marnix Kolder, en een tweetal shirts uit Oekraïne zijn de laatste aanwinsten van Boorsma. Maar elk shirt heeft zijn eigen waarde voor de verzamelaar. "En het zijn allemaal originele shirtjes", voegt hij er aan toe. "De kleur, het logo en shirtreclame, dat zijn de drie dingen die een shirt interessant maken."
Hij begon zijn nu imposante collectie in de jaren tachtig, als tiener, met een shirtje van Tottenham Hotspur. De hobby is sindsdien gegroeid tot een dagelijkse bezigheid. "Ik heb contact met verzamelaars over de hele wereld. Ik verzamel momenteel wat roodzwarte shirts voor iemand uit Argentinië. Als ik een paar heb, stuur ik ze op. En dan krijg ik van hem een paar mooie Zuid-Amerikaanse shirts terug. Ja, er zit ook een roodzwart WVV-shirt bij."
Een kamer in zijn woning is omgetoverd tot een grote inloopkast waar ruim 600 shirts hangen. "De rest zit in dozen, opgeslagen in een garagebox. Ik kan ze helaas niet kwijt hier. Dan zou ik eerst moeten verhuizen."