Lenie 't Hart wil ontslag bij zeehondencrèche

Lenie t Hart wil de zeehondencrèche in Pieterburen de rug toekeren. Ze heeft haar advocaat de opdracht gegeven in onderhandeling te gaan over haar ontslag.
Salaris
De 72-jarige grondlegger van de zeehondencrèche staat nog altijd op de loonlijst. De afgelopen twee jaar heeft ze ruim vijftigduizend euro per jaar aan salaris ontvangen. Daarnaast kreeg ze vergoedingen voor buitenlandse reizen en telefoonkosten. Verder zijn er nog de kosten van haar 'personal assistent', haar partner Karst van der Meulen. Die zou 47.000 euro hebben verdiend. Van der Meulen ontkent dit en laat in een e-mail weten dat het om 18.400 euro gaat.

Gezicht van de crèche
Lenie 't Hart zegt op haar beurt dat ze haar salaris waard is. Met fondsenwerving haalt ze veel geld binnen voor de crèche. Bovendien is ze nog altijd het gezicht van de zeehondencrèche en is haar naam verbonden aan de stichting.

Afkoopsom
Ondertussen staat de zeehondencrèche er financieel niet best voor. Er dreigt een tekort. De advocaat van Lenie 't Hart zal nu met de nieuwe Raad van Toezicht moeten onderhandelen over een afkoopsom. De komende weken moet duidelijk worden of dit gaat lukken.
Deel dit artikel:

Recent nieuws