Parc Emslandermeer is failliet

Bungalowpark Parc Emslandermeer in Vlagtwedde is failliet. De rechtbank heeft dinsdagmiddag het faillissement uitgesproken over de bv die eigenaar is van het onroerend goed op het vakantiepark (de grond, de golfbaan, het zwembad en het hoofdgebouw).
Vijf andere werkmaatschappijen die onder de failliete bv vallen, blijven buiten schot. Dat geldt ook voor de huisjes die in handen zijn van particulieren. Het bankroet is aangevraagd door de aandeelhouders van de failliete bv.

Huisjes
Het is volgens curator Frank Omta van het Veendammer advocatenkantoor Dijstelberge & Omta nog onduidelijk wat het bankroet betekent voor de verhuur van de huisjes op het park: 'We weten nog niet helemaal of de mensen in hun huisjes kunnen. Er zijn veel belangen mee gemoeid. We zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat het niet spaak gaat lopen.' Het zwembad is voorlopig nog open. 'Hoe lang dat nog zo blijft, is de vraag', zegt de curator.

Teruggelopen verhuur
Omta zegt dat het park in financieel zwaar weer is gekomen door de teruggelopen huisjesverhuur. Ook kostte de exploitatie van het zwembad te veel geld. De geschiedenis van Parc Emslandermeer, aangelegd in de jaren '90, kenmerkt zich door financiële moeilijkheden.
Deel dit artikel:

Recent nieuws