Online update: De politie zit vast, baby op de fiets en politiek een hondenbaan

Een motoragent die vastzit in de berm, een baby die in slaap valt op de fiets, politici die zich af laten beelden als hond en Burdy die zingend iemand thuis op komt halen. Ja, ook deze week werd er weer veel online geplaatst over Groningen.
Clip opnieuw populair

De band Anthony's Putsch bracht vorig jaar een leuk, vrolijk nummer uit met de naam King of the World. De afgelopen week kreeg de clip echter onverwacht veel aandacht. Zowel nationaal als internationaal. Want niet alleen ging de clip rond op Twitter en plaatsten bekende Nederlanders de video, ook in Amerika werden ze
. Niet alleen over het leuke nummer, maar ook over de fietscultuur in Nederland.
Lekker feel good lente liedje, met en passant reclame voor Nederland Fietsland :) https://t.co/jBCd0a2pZv Anthony's Putsch (check comments!)
— Leo Blokhuis (@LeoBlokhuis)

Politie zit vast

Vorig weekend werd de Ronde van Groningen verreden. Daarbij speelt de politie natuurlijk een belangrijke rol, want alle wegen moeten vrij worden gemaakt voor de renners. Dan moet je alleen wel rekening houden met de zachte berm die af en toe langs de weg ligt. Daar kom je toch snel vast in te zitten....
Pas op de zachte berm. pic.twitter.com/TuLGcrPzPJ
— WVdeKannibaal (@WVdeKannibaal)

Burdy zingt je wakker

Wakker worden met Burdy voor je deur. Wie wil dat nou niet? De voormalig melkboer werkt inmiddels als taxichauffeur en is dus voor de deur te boeken. RTV Noord medewerker Myrthe was afgelopen week jarig en voor haar was er een speciale rit van huis naar werk geregeld. Karel Oosterhuis legde het gezellige tafereel vast.
Myrthe is jarig! En dat vieren we zo http://t.co/4PjxTc2MUz zing maar mee met @BurdyoetGrunnen en feliciteer op @Myrtheklaus haar twitter
— Karel Oosterhuis (@kareloosterhuis)

Hondenkoppen

De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart zijn in volle gang. Elke partij probeert haar standpunten voor het voetlicht te brengen, soms op een bijzondere manier. De politieke partij Gemeentebelangen Bedum heeft een aantal borden in de omgeving van Bedum gezet met daarop partijleden met een hondenlichaam. Had iemand al gezegd dat dat raadslid zijn een hondenbaan is?
En dit laat de vrouw in de partij #gemeentebelangen #bedum toe. Ik ga nu echt bijkomen. pic.twitter.com/LN1V0EZDbS
— Regina Koning (@deechteregina)
Oooh en deze dan! De trouwe hond met de stijve staart. #gemeentebelangen pic.twitter.com/ND7GMtRpzm
— Regina Koning (@deechteregina)
Laptop kwijt
Als afsluiter een oproep van Ger Warink. De oud-zanger van Hail Gewoon (clip hierboven) heeft een beloning uitgeloofd van 500 euro voor de vinder van de laptop van zijn zoon. Die raakte hem kwijt in de bus naar Delfzijl. Op de laptop stond uniek materiaal van zijn band en veel studiewerk. De oproep is inmiddels meer dan 400 keer gedeeld, maar de laptop is nog niet gevonden.

Heb je een tip?

Heb je zelf iets leuks gezien online? Laat het de redactie weten via Twitter (@rtvnoord) of op Facebook.com/rtvnoord. Mailen mag natuurlijk ook: nieuwemedia@rtvnoord.nl.