Finsterwolde schrikt van sloopplan Acantus

De schrik slaat ze nog om het hart als ze de brief weer tevoorschijn halen. Bewoners van de HJ Siemonsstraat in Finsterwolde hoorden vorige week van Acantus dat in hun straat 24 woningen worden gesloopt. Ze zijn boos, maar weten niet wat ze er tegen moeten doen.
Acantus schrijft in de brief dat de vraag naar huurwoningen in Finsterwolde de laatste jaren is teruggelopen. De woningen in de HJ Siemonsstraat zouden bovendien niet meer voldoen aan de huidige en toekomstige kwaliteitseisen.

Gesprekken
Dinsdag is Acantus begonnen met het voeren van gesprekken met bewoners. 'Ik kan me goed voorstellen dat mensen zijn geschrokken', zegt Acantus-directeur Harry Kremer. 'We zullen proberen de pijn weg te nemen, maar dat zal niet altijd lukken.'

Compensatieregeling
Acantus wil de woningen in principe in de komende vier jaar slopen. Mensen die willen verhuizen kunnen gebruik maken van een compensatieregeling. Maar meerdere bewoners hebben daar totaal geen zin in. Ze zeggen sowieso niet uit Finsterwolde weg te willen en eigenlijk ook niet uit de HJ Siemonsstraat.
Deel dit artikel:

Recent nieuws