RTV Noord wint Gouden NL-Award met aardbevingsapp

RTV Noord heeft woensdagavond de Gouden NL-Award gewonnen voor de aardbevingsapp. Daarmee kunnen Groningers aardbevingen melden op hun smartphone of tablet. Daarnaast kreeg de omroep nog twee NL-Awards, de jaarlijkse prijzen voor regionale omroepen.
De
was naast de hoofdprijs ook goed voor de prijs in de categorie Sociale Interactie. Volgens de jury heeft RTV Noord begrepen dat een nieuwe mediatoepassing ‘de ultieme mogelijkheid biedt om je publiek te betrekken en als correspondent in te zetten. Heel nuttig voor de mensen in de regio, maar ook journalistiek inzetbaar als informatiebron’. Aan de Gouden NL-Award is een bedrag van 2.500 euro verbonden.

Tv-uitzending

Ook de extra tv-uitzending over de aardbevingen in de nacht van 7 op 8 februari 2013 viel in de prijzen. De extra uitzending van 'Noord Vandaag' won in de categorie TV Nieuws. De jury van NL-Awards roemde vooral de vele aspecten die tijdens de extra uitzending belicht werden.
Die nacht werd Groningen opgeschrikt door twee zware aardbevingen in de buurt van Zandeweer, met een kracht van 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter. RTV Noord berichtte 's nachts en 's ochtends in extra nieuwsuitzendingen op radio, tv en internet over de bevingen.