Onderzoek OM naar aannemer Eemshaven

Het Openbaar Ministerie begint een onderzoek naar de handel en wandel van aannemer Franzen in de Eemshaven. Dat gebeurt naar aanleiding van een aangifte van FNV Eemshaven.
Oplichting
Franzen is een van de hoofdaannemers bij de bouw van de RWE-centrale daar. De bond beschuldigt de aannemer ervan om zijn onderaannemers stelselmatig niet, te weinig of te laat uit te betalen. Daarvan zijn al een paar Spaanse dakdekbedrijven de dupe geworden, die daarom het werk hebben stilgelegd, zegt Camara van der Spoel van FNV Bondgenoten. Volgens FNV is er een patroon van oplichting en is er daarom nu aangifte gedaan. Behalve onderaannemers is er ook een leverancier niet betaald, terwijl deze €140.000 had moeten krijgen.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie neemt de aangifte van FNV in behandeling, maar er is nog niet besloten tot vervolging. Het OM gaat nu onderzoek doen; hiervoor levert FNV verschillende stukken aan. Het is nog onduidelijk wat deze zaak tegen Franzen kan opleveren. Van der Spoel van FNV laat weten dat het ook gaat om rechtvaardiging.
Deel dit artikel:

Recent nieuws